CORONAVIRUS  

We verwijzen voor uitgebreide correcte informatie over het coronavirus naar de website www.info-coronavirus.be  of http://www.mijngezondheid.be 


Alle informatie ivm ontvangen van testcode, maken van een afspraak voor PCR test, raadplegen resultaten kan je vinden op : www.mijncoronatest.be


Via  http://www.mijngezondheid.be kan je, als je een CTPC-code hebt, een afspraak maken voor een test.

Ook via de website van het coronapunt in Mechelen (naast de spoed van het AZ Sint-Maarten) kan je met een CTPC-code een afspraak maken: https://coronapuntmechelen.be


  • Personen met symptomen krijgen via de huisarts of via de self assessment tool op www.mijncoronatest.be  of www.mijngezondheid.be een CTPC code voor PCR testing doorgestuurd.
  • Indien je een positieve test aflegde moet je in isolatie, de duur hiervan bedraagt 7 dagen gevolgd door 3 dagen van extra voorzichtigheid.
  • Terugkerende reizigers dienen een Passenger Locator Form in te vullen en de instructies die ze ontvangen per SMS of telefoon op te volgen.


Hoe bekom je het resultaat van je coronatest?

Als je de Coronalert app gebruikt, kan je het testresultaat in je app zien. Je moet hiervoor een code van 17 cijfers generereren en deze bij de afname van de test OF via http://www.mijngezondheid.be doorgeven. 

Je kan tevens via de website  http://www.mijngezondheid.be of www.mijncoronatest.be de uitslag van de coronatest raadplegen. Ook kan je een quarantaine-attest downloaden.

Om het resultaat van een minderjarig kind te raadplegen, dien je eerst je kind toe te voegen aan je profiel:

https://www.cozo.be/cozovolmachten