Zoals elk jaar bevelen we de vaccinatie tegen de seizoensgriep (influenzavirus) sterk aan. Volgende 3 doelgroepen zijn prioritair:

  • Groep 1: personen met een risico op complicaties (zwangere vrouwen, chronisch zieken met leeftijd > 6 maanden, personen met leeftijd > 65 jaar, personen die verblijven in een instelling, kinderen > 6 maanden onder langdurige aspirinetherapie)
  • Groep 2: personen werkzaam in de gezondheidssector
  • Groep 3: personen die onder hetzelfde dak wonen als groep 1 of kinderen jonger dan 6 maanden


De overheid besliste omwille van een tekort aan vaccins dat gezonde personen tussen 50 en 65 jaar pas in een volgende fase kunnen gevaccineeerd worden.


We organiseren voor onze patiĆ«nten uit de prioritaire groepen  2 vaccinatiemomenten in het Lokaal Dienstencentrum De Rooster, gelegen in het Klein Begijnhof, vlak achter de Katelijnekerk:

  • woensdag 11/11 van 9u tot 11u
  • zaterdag 28/11 van 9u tot 11u


Je kan hiervoor inschrijven vanaf 26/10 door telefonisch contact op te nemen met onze praktijkassistente, elke namiddag tussen 13u en 15u.

Koop zelf je vaccin bij de apotheek en neem het mee. Het voorschrift hiervoor kan je telefonisch of via mail bekomen. Neem ook je elektronische identiteitskaart mee.


Belangrijk: bij klachten die kunnen wijzen op een besmetting met het coronavirus, kom je NIET naar het vaccinatiemoment.Wie liever op raadpleging komt voor het plaatsen van het vaccin kan een afspraak maken via de online agenda. Ook als er nog bijkomende vragen of problemen zijn, kom je best naar de praktijk in plaats van naar het vaccinatiemoment.


Alle andere personen die niet tot de risicogroepen behoren en zich wensen te laten vaccineren kunnen na 15 november een voorschrift vragen en dit laten plaatsen in de praktijk, indien de beschikbaarheid van de vaccins dit toelaat.