We verwijzen voor uitgebreide correcte informatie over het coronavirus naar de website www.info-coronavirus.be  of http://www.mijngezondheid.be 


Alle informatie ivm ontvangen van testcode, maken van een afspraak voor PCR test, raadplegen resultaten kan je vinden op : www.mijncoronatest.be
Via  http://www.mijngezondheid.be kan je, als je een CTPC-code hebt, een afspraak maken voor een test.

Ook via de website van het coronapunt in Mechelen (naast de spoed van het AZ Sint-Maarten) kan je met een CTPC-code een afspraak maken: https://coronapuntmechelen.be


 • Personen met symptomen krijgen via de huisarts of via de self assessment tool op www.mijncoronatest.be  of www.mijngezondheid.be een CTPC code voor PCR testing doorgestuurd.
 • Indien je een positieve test aflegde moet je in isolatie, de duur hiervan werd verkort tot 7 dagen gevolgd door 3 dagen van extra voorzichtigheid. • Terugkerende reizigers dienen een Passenger Locator Form in te vullen en de instructies die ze ontvangen per SMS of telefoon op te volgen.Hoe bekom je het resultaat van je coronatest?

Als je de Coronalert app gebruikt, kan je het testresultaat in je app zien. Je moet hiervoor een code van 17 cijfers generereren en deze bij de afname van de test OF via http://www.mijngezondheid.be doorgeven. 

Je kan tevens via de website  http://www.mijngezondheid.be of www.mijncoronatest.be de uitslag van de coronatest raadplegen. Ook kan je een quarantaine-attest downloaden.

Om het resultaat van een minderjarig kind te raadplegen, dien je eerst je kind toe te voegen aan je profiel:

https://www.cozo.be/cozovolmachtenGraag geven wij nog wat informatie over de aanpak van onze huisartsenpraktijk om een veilige zorg te kunnen garanderen:

1.      Afspraken maken gebeurt bij voorkeur online

2.       Herorganisatie praktijkruimte

 • De wachtzaal werd herschikt, zodat patiënten minimaal 1,5 meter uit elkaar zitten.
 • In de mate van het mogelijke vragen we om alleen op afspraak te komen (dus zonder begeleider).
 • We proberen de agenda’s zoveel mogelijk te organiseren zodat er weinig patiënten gelijktijdig in de wachtzaal aanwezig zijn.
 • De CO2-concentratie in de ruimtes wordt gemeten en we ventileren goed. 

3.       Dragen van mondmasker en handen ontsmetten

 • Bij het binnenkomen van de praktijk vragen we iedereen die ouder is dan 6 jaar een mondmasker te dragen (liefst een chirurgisch masker) en bieden we de mogelijkheid om de handen te ontsmetten met alcoholgel


4.       Kledij artsen

 • Wij dragen steeds een mondmasker.
 • Bij onderzoek zullen we zonodig bijkomende maatregelen treffen zoals handschoenen, een overschort of een spatbril.
   

5.       Bij voorkeur geen cashbetalingen meer

6.       Huisbezoeken tijdig aanvragen en indien mogelijk vermijden


We volgen de richtlijnen zoals ze zijn voorgeschreven door de Federale Overheidsdienst en de Vlaamse Gezondheidsinspectie. Deze worden regelmatig aangepast.